Изложение Дунавски овощари дава среща на сектора в Русе на 26 март

ДО 2022
07.02.2022 г.
Изложение Дунавски овощари дава среща на сектора в Русе на 26 март
След двугодишна пауза заради ковид епидемията, специализираното изложение за овощарство “Дунавски овощари” 2022 ще се проведе отново в Русе на 26 март (Събота). Участие в петото издание на форума ще вземат компании с фокус в обслужването на овощарския сектор - производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове. Ще бъде предоставена възможност за изложение на земеделска техника и оборудване, съоръжения, капково напояване. Ще се представят и фирми в областта на агроконсултации, финансиране и др., а входът е свободен за всички посетители!
Очакваме чуждестранно участие, на фирми от Полша, Испания, Румъния и Русия.
След положителните отзиви от B2B срещите в предходни издания, тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на преработватели, търговци на едро, търговски вериги и други.
Семинарната част на изложението включва презентации на НССЗ по актуални теми, научни презентации в областта на овощарството, дискусии.
Изложение Дунавски овощари 2022 дава среща на сектора в Русе на 26 март
За първи път в рамките на събитието е планирано провеждането и на фермерски базар за регионални агро продукти. В него ще се включат производители на плодове, зеленчуци, посадъчен материал, мед, ядки, вино, натурални сокове, сушени плодове, конфитюри и сладка.
За откриването на изложението са изпратени покани към министъра на земеделието, изпълнителния директор на ДФ “Земеделие”, областни служби по земеделие, кметове, институции и др.
Изложението “Дунавски овощари” 2022 се организира от Съюза на Дунавските овощари. Ще се проведе В ОЗК Арена – Русе с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие” и при стриктно спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.
За посетителите без зелен сертификат ще бъдат безвъзмездно осигурени бързи антигенни тестове за covid19.