СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ "ДУНАВСКИ ОВОЩАРИ" 2023

01.12.2023 г.
6-ото поред изложение „Дунавски овощари“ се проведе в зала Арена Русе на 18 ноември 2023г. В събитието ни се включиха производители от цяла България и бе посетено от множество русенци и гости на града, които имаха възможност да разгледат специализирана техника, както и да се запознаят с новостите при посадъчните материали и препаратите, а също и да закупят фермерска продукция.
Форумът се утвърди като един от най-ефективните инструменти за създаване на нови контакти между фермерите, както и за обмяна на добри практики на регионално и национално ниво.
За поредна година, целта ни е бе да създадем условия за диалог и трайни партньорства за всички пазарни участници – фермери, търговци и потребители.
И тази година в рамките на събитието, включихме зона за B2B срещи, в които да участваха компании с предмет на дейност преработка на плодове и зеленчуци, хранителни вериги и търговци на едро.
Събитието бе открито от министъра на земеделието Кирил Вътев, който по-късно участва и в дискусия със земеделци от региона.
„Българската икономика има нужда от такива изложения, за да се демонстрират реалните възможности на родното производство, чието качество е на световно ниво и това трябва да ни прави наистина горди.“, каза областният управител Данаил Ковачев.
По време на изложението бяха разположени щандове с плодове и зеленчуци, мед, ядки вино и други хранителни продукти.
На събитието присъстваха още директорът на Областна дирекция „Земеделие“ в Русе Владимир Тедески, директорът на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Красимир Георгиев, Деница Гаджева - главен експерт в Националната служба за съвети в земеделието, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, както и представители на земеделския бранш от Румъния, информират от Община Русе.