От 1 до 31 декември 2021 г. е срокът, в който кандидатите по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци

обвързано плодове
29.11.2021 г.
От 1 до 31 декември 2021 г. е срокът, в който кандидатите по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци подават документи за реализация на произведената от тях продукция за Кампания 2021, с изключение на Схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън, за която срокът е от 4 до 31 януари 2022 г.
Документите за доказване на реализация на плодове и зеленчуци по шест от схемите за обвързана подкрепа за кампания 2021 г. следва да са издадени в периода от 1 януари до 31 декември 2021 г. както следва:
По схема за обвързано подпомагане за плодове (основна група) (СП – основна);
По схема за обвързано подпомагане за плодове (сливи и десертно грозде) (СП – други);
По схема за обвързано подпомагане за зеленчуци (домати, краставици, корнишони и патладжан) (СЗ – ДККП);
По схема за обвързано подпомагане за зеленчуци (пипер) (СЗ – П);
По схема за обвързано подпомагане за зеленчуци (моркови, зеле, дини и пъпеши) (СЗ – МЗДП);
По схема за обвързано подпомагане за оранжерийни зеленчуци (СЗо),
Документите за реализация по Схемата за обвързано подпомагане за картофи, лук и чесън (СЗ – КЛЧ) за кампания 2021 следва да са издадени в периода от 1 февруари 2021 г. до 31 януари 2022 г., а срокът за подаването им е от 4 до 31 януари 2022 г.
Подаването на декларацията и електронен опис на документите за реализация по всички схеми се извършва в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане" в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие"-РА. Във връзка с усложнената епидемична обстановка Държавен фонд „Земеделие"-РА предоставя възможност на кандидатите да изпратят попълнения електронен опис на документите за реализираната продукция на електронния адрес на съответната областна дирекция.
 
Таблицата с електронният опис можете да изтеглите от тук: 213.36 KB (xlsx) Свали